Tegenlicht Meetup Den HaagBoer zoekt voedselflat
Wanneer: Woensdag 26 April 19:00/20:00 – 22:00 uur
Waar: Bij Pakhuis de Règâh Hoefkade 11, Den Haag.
Entree: Gratis na aanmelding hieronder
Tegenlicht Meetup Den HaagBoer zoekt voedselflat
Op dit moment is ons voedselsysteem inefficiënt georganiseerd. Ons voedsel legt vele kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu. Toch zullen we de 7 miljard aardbewoners die veelal in grote steden wonen moeten voeden. Een manier waarop het voedselsysteem efficiënter ingericht kan worden is door middel van ‘vertical farming’ waarbij groente en fruit op grote schaal in high-tech voedselflats verbouwd wordt. In Nederland zijn er een aantal initiatieven maar het lijkt echter nog niet zo’n vaart te lopen. Hoe komt dat? In deze Tegenlicht Meet Up kijken we met boeren, business experts en wetenschappers naar de status van Vertical Farming in Nederland en hoe deze vorm van agricultuur zich gaat ontwikkelen.
Samen onderzoeken we wat vertical farming is en of het de landbouwvorm van de toekomst in Nederland kan zijn?
Programma:
18:00 uur Mogelijkheid om samen te eten (laat het hieronder even weten)
19:00 uur Terugkijken van Tegenlicht uitzending voor wie wil
20:00 uur Start interactieve Tegenlicht Meetup in Den Haag
21:00 uur Kleine pauze
22:00 uur Einde programma en gezellig borrelen en nababbelen @ de Ba(zaa)r of Ideas
Over de Tegenlicht Meetups in Den Haag
De woensdag na de uitzending van VPRO Tegenlicht op zondag praten we bij Pakhuis de Règâh in de Bazaar of Ideas, Hoefkade 11, Den Haag, aan de hand van fragmenten, samen binnen het thema na over de documentaire.

Lees meer
John Apesos’ bedrijf GrowX zet in op vertical farming en heeft financiering gekregen om op 1300 m2 in Amsterdam kruiden en salades te verbouwen.
De verticale boerderij is bezig aan een opmars. Groenten en fruit verbouwen zonder dat er daglicht aan te pas komt, in de wereld zijn er al een paar geopend, Dronten heeft nu de Europese primeur.
Samen met Mulderblauw architecten heeft Paul de Ruiter Architects een hotel ontworpen dat de kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materiaalgebruik zoveel mogelijk sluit. Het Amsterdamse hotel met driehonderd kamers heeft verschillende bijzonderheden, waaronder een dakkas op de 22e verdieping, een energiezuinige gevel en het gebruik van aquaponics en vertical farming.