Over Zing Nederlands Met Me

Over ‘Zing Nederlands Met Me’ in Den Haag
Pakhuis de Règâh presenteert in samenwerking met Meike van de Linde en het Nationale Theater aan het Spui ‘Zing Zing Nederlands Met Me Den Haag Pakhuis de Regah Pakhuis de Reiger een soort Pakhuis de Zwijger in Den HaagNederlands Met Me’ voor iedereen die beter Nederlands wil leren en/of om het leuk vind om met anderen te zingen.

Britse onderzoekers toonden aan (Volkskrant, 14 mei 2016) dat het aanleren van woorden uit een andere taal sneller gaat door liedjes te zingen. Dat is niet alleen zo bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Daarnaast is het ook een hele goede geheugentrainer 😉

Tijdens ‘Zing Nederlands Met Me’ worden anderhalf uur lang zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van Benny Neyman tot Kenny B – wil zingen is welkom. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. Wij zorgen voor een pianist, een voorzanger, liedteksten en een drankje.

‘Zing Nederlands Met Me’ is oorspronkelijk ontwikkeld als ‘De Gelukkig Zijn Sessies’ door de Ancienne Belgique (AB), het toonaangevende concertpodium in Brussel en is recent door Paradiso naar Nederland gehaald.

Sfeerimpressie van Zing Nederlands Met Me in Paradiso

‘Zing Nederlands Met Me’ Den Haag in de Media

‘Zing Nederlands Met Me’ in het AD
EVEN VRAGEN AAN Iedereen die de Nederlandse taal (beter) wil leren of gewoon ongegeneerd Hollandse hits wil meeblèren, is volgende week vrijdag welkom in Pakhuis De Règâh aan de Hoefkade in Den Haag. Edgar Neo verzorgt daar op 31 maart het evenement ‘Zing Nederlands Met Me.’

U wilt statushouders helpen de Nederlandse taal onder de knie te krijgen?
,,Ja. We houden in De Règâh regelmatig evenementen voor nieuwe Nederlanders, zoals netwerkdiners. Tijdens die bijeenkomsten geven ze vaak aan dat ze het lastig vinden om de taal onder de knie te krijgen, ondanks dat ze Nederlandse lessen volgen.”

U gaat daar al zingend verandering in brengen?
,,Tijdens gesprekken kwamen we er achter dat een taal leren het makkelijkst is wanneer je ergens plezier in hebt. Roddelen, een soap-serie kijken of zingen. In Amsterdam hebben ze het evenement Zing Nederlands Met Me gehouden in Paradiso, het leek mij fantastisch het naar Den Haag te halen.”

De Hollandse hits knallen volgende week uit de speakers?
,,We hebben een aantal muzikanten bereid gevonden mee te werken. Met instrumenten verzorgen zij de muziek op 31 maart. Op een groot scherm tonen we de songteksten. En dan: zingen maar. Iedereen is overigens welkom. Ook degenen die de taal heel goed kennen en gewoon een middagje Hollandse liedjes willen zingen.”

Welke liedjes?
,,Het thema is lente. In elk geval zingen we Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente. Ook Praat Nederlands met me van Kenny B. ontbreekt niet.”

Komen er meer edities?
,,Zeker! Mijn wens is om Zing Nederlands Met Mij op den duur in het Paard van Troje of Theater aan het Spui te organiseren.”

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar zingen@deregah.nl

Bron: http://www.ad.nl/den-haag/al-zingend-de-nederlandse-taal-leren~a1abdadd/

Zing Nederlands Met Me ook in Den Haag in De Posthoorn
Pakhuis de Règâh presenteert ‘Zing Nederlands Met Me’ voor iedereen die beter Nederlands wil leren en/of het leuk vind om met anderen te zingen, met een eerste editie tijdens Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk op Vrijdag 31 Maart 2017 in de Bazaar of Ideas.

Tijdens Zing Nederlands Met Me worden een uur lang zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen. Deelnemers zullen worden begeleid door ervaren muzikanten. Thema van de eerste editie is ‘De Lente’, met nummers van o.a. André Hazes, Wim Sonneveld en Roosbeef. Iedereen die zingend Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van Benny Neyman tot Kenny B – wil zingen is welkom. Plezier is belangrijker dan goed kunnen zingen. Wij zorgen voor een pianist, een voorzanger, liedteksten en een drankje.

Het initiatief voor ‘Zing Nederlands Met Me’ in Den Haag komt van Edgar Neo, mede-oprichter van Pakhuis de Règâh, dat al veel voor (nieuwe) Hagenezen organiseert. De inspiratie kwam van het gelijknamige initiatief in Paradiso in Amsterdam, waarvan het filmpje door een aantal bevriende vluchtelingen via Facebook met Edgar Neo gedeeld werd. “Dat ik op mijn beurt weer deelde met een oproep erbij of we dat hier ook in Den Haag konden gaan organiseren. Want mensen met elkaar kunnen verbinden door samen te zingen. Het laagdrempelig verbinden is wat we ons met Pakhuis de Règâh ten doel hebben gesteld. Eenvoudiger dan dit kan het niet”

Een aantal enthousiastelingen waaronder ook vluchtelingen is inmiddels druk met de organisatie van de eerste editie die na afloop van Welkom Hier! in de Stationsbuurt & Schilderswijk plaats zal gaan vinden. Wie zich nog aan wil melden moet snel zijn. “Ja, het gaat hard en we zitten al bijna vol”, vertelt Edgar enthousiast. “Maar als het goed verloopt en gezellig is, is de kans groot dat er een volgende editie komt. En wie weet dan wel bij Theater aan het Spui of in Paard van Troje”

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar zingen@deregah.nl

Bron: http://www.deposthoorn.nl/nieuws/algemeen/127448/zing-nederlands-met-me-na-amsterdam-nu-ook-in-den-haag-

‘Zing Nederlands Met Me’ bij Den Haag FM
Pakhuis de Règâh presenteert vanaf eind deze maand ‘Zing Nederlands Met Me’, voor iedereen die beter Nederlands wil leren of het leuk vind om met anderen te zingen. De eerste editie is op vrijdag 31 maart in de Bazaar of Ideas aan de Hoefkade. Tijdens de bijeenkomst worden een uur lang Nederlandse liedjes gezongen. Deelnemers worden begeleid door ervaren muzikanten. Thema van de eerste editie is ‘De Lente’, met nummers van onder anderen André Hazes, Wim Sonneveld en Roosbeef. Initiatiefnemer Edgar Neo liet zich inspireren door een gelijknamig initiatief in Amsterdam. Een aantal enthousiastelingen waaronder ook vluchtelingen is inmiddels druk met de organisatie van de eerste editie. Wie zich nog aan wil melden moet snel zijn. “Ja, het gaat hard en we zitten al bijna vol”, aldus Edgar. “Maar als het goed verloopt en gezellig is, is de kans groot dat er een volgende editie komt. En wie weet dan wel bij Theater aan het Spui of in Paard van Troje.”

Aanmelden kan door een mail te sturen naar zingen@deregah.nl