Nacht van de Poëzie tijdens het kerkasiel

Nacht van de Poëzie tijdens het kerkasiel in de Bethelkapel 
Wanneer: Woensdagnacht vanaf 23:59 uur
Waar:         Bethelkapel, Thomas Schwenckestraat 30, Den Haag
Entree:      Gratis na aanmelding via Facebook of via Eventbrite

Over Nacht van de Poëzie tijdens het kerkasiel in de Bethelkapel
Zachte kracht en (on)macht
Nacht van de Poëzie tijdens het Kerkasiel in de, Bethelkapel, Bethel Den Haag, Rik van Zutphen, Droominee, Pakhuis de Règâh, een soort Pakhuis de Zwijger in Den Haag,

Sinds afgelopen vrijdag is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in de Bethelkapel in Den Haag om kerkasiel te verlenen aan een Armeens gezin dat dreigt te worden uitgezet. Doel is om hen de rust en veiligheid te bieden. Meer info over het kerkasiel vind je op de site: https://betheldenhaag.nl/

Woensdagnacht 31 Oktober houden we een poëtische nacht als onderdeel van deze doorlopende kerkdienst. We zullen d.m.v. poëzie nadenken over de zachte krachten die we kunnen aanwenden in situaties van (on)macht. Gelovig of niet, we zoeken allemaal woorden om uitdrukking te geven aan onze hoop, onze liefde, ons zoeken naar rechtvaardigheid en vrede. We zullen zingen, bidden, schrijven, stil zijn.

Tijdens de nacht kan je o.a. luisteren naar de inbreng van de Droominee, de Rotterdamse spoken-word artist Rik van Zutphen.

Iedereen die dat wil mag gedichten of liederen meenemen die ze ten gehore willen brengen (of door anderen laten lezen). We zullen samen een hoopvolle liturgie maken.

Je bent welkom voor de hele nacht, of een deel. Je aanwezigheid is een grote steun, voor de Armeense familie, voor anderen in hun situatie, voor een ieder die zich hard maakt voor deze zaak.

Nacht van de Poëzie tijdens het kerkasiel in de Bethelkapel
Wanneer:
Woensdagnacht vanaf 23:59 uur
Waar:         Bethelkapel, Thomas Schwenckestraat 30, Den Haag
Entree:      Gratis na aanmelding via Facebook of via Eventbrite

Over het kerkasiel in de Bethelkapel
Sinds vrijdag 26 oktober is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in Den Haag, in buurt-en-kerkhuis Bethel (voorheen de Bethelkapel NIET de Bethelkerk!) voor de Armeense familie Tamrazyan.

Meer informatie over het kerkasiel in de Bethelkapel is hier te vinden

Auteur: PdR

Pakhuis de Règâh is het onafhankelijk platform van en voor de stad Den Haag en haar inwoners. Een plek waar we elkaar informeren, inspireren en co-creëren. Onze programmering is gebaseerd op actuele en complexe stedelijke uitdagingen van deze tijd. Onze gastsprekers zijn mensen die op hun eigen manier de stad maken tot wat zij is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.